Dekorációs anyagok, fóliák

fóliaKülönböző dekor fólia létezik, a következőkben felsorolunk néhányat jellemző tulajdonságaival a könnyebb választás érdekében.

  • A plotterfólia, más néven vágható dekorációs fólia az anyagában színezett dekorációs fólia-csoportba tartozik. Sík és extrém felületre egyaránt könnyedén felapplikálható- típustól függően. 2-8 évig terjedő élettartam jellemzi a csoportot.
  • Az átvilágítható fólia egy rugalmas anyag. A normál öntapadós fóliáktól merevebb ezért nem hullámosodik, szép simán fekszik fel a dekorálandó felületre. A backlight film elsősorban világító reklámtábla, cégtábla dekorálására használható. Nem ragasztós, általában átlátszó plexi lap mögé kell elhelyezni. Éjszaka a tábla háttérvilágítása átszűrődik a nyomtatott fényáteresztő anyagon és a színek élénken világítanak.
  • A széles választékban kapható üvegdekor fóliákkal elegánssá és egyedivé teheti üzlethelyisége megjelenését. Irodákon belül térelválasztás céljából is kiválóan alkalmazhatóak a csíkos, négyzethálós, illetve márványhatású dekor fóliák. Ezen kívül még létezik fedőfehér, és fedőfekete típusú fólia is. A fóliák hosszú élettartammal rendelkeznek, és alapanyaguk a poliészter.
  • Applikáló fólia két típusát különböztetünk meg: papír és műanyag alapú. Papír alapú applikáló fóliák. Plotterfóliából kivágott szövegek, emblémák áthelyezésére szolgáló papír segédfólia. Vizes felrakásnál is használható. 100 m hosszú tekercsekben kapható.Műanyag alapú applikáló fóliákPolietilén alapú, matt átlátszó, jó tapadású applikációs fólia, amely plotterfóliából kivágott szövegek, emblémák áthelyezésére szolgál.
  • A ponyvadekor fóliák kifeszített molinókon, ponyvákon alkalmazhatóak. Sportrendezvényeken, házfalakon, rendezvényeken kifeszített transzparensek készítésére, valamint kamionok ponyváinak dekorálására.
  • Léteznek egyéb, speciális fóliák, melyek növénytermesztéshez, nyomdatechnikához, szoláriumi felhasználáshoz, autódekoráláshoz, ideiglenes dekorációhoz használhatóak.

Keressen minket és válaszolunk kérdésére!

↓