Speciális öntött plexi lemezek, színek

öntött plexiSpeciálisan öntött plexi lemezeket is forgalmazunk, íme egy rövid felsorolás róluk és tulajdonságaikról.

Szolárium plexi: mely abban tér el a többi plexitől, hogy a lehető legalacsonyabb mértékben szűrik a szoláriumok UV sugárzását.  Ehhez a plexi típushoz csakis a kimondottan a szoláriumokhoz kifejlesztett fertőtlenítőszert szabad használni, mivel ezek a készítmények károsítják a lehető legkisebb mértékben a plexit és garantálják a higiénia magas fokát készülékében. Nem megfelelő szerek használatával tönkreteheti a plexit.

Szatén plexi: selymes tapintása és sejtelmesen áttetsző, átvilágítható tulajdonsága miatt belsőépítészetben, lakberendezésben, kirakatrendezésben, dekorációs anyagként felhasználható.

Tükör plexi: ütésállóság és kis önsúly. Felhasználási lehetőségeinek csupán fantáziánk szabhat határt. Funkcionális vagy dekorációs szempontból egyaránt érdemes az anyagot választani. A teret optikailag megnagyobbítja, így érdekes hatás érhető el tükörlapokkal borított felületekkel. Sokkal ütésállóbbak, mint a hagyományos üveg, ugyanakkor kicsi az önsúlyuk, egyszerű a megmunkálásuk. Nehézség nélkül lehet méretre darabolni, számítógéppel vezérelt marógéppel tetszőleges formák, emblémák, feliratok készítésére alkalmas.

LED plexi: felhasználható többek között hobbi célokra, kijáratjelzőként állandó megvilágítással, oldalfali és mennyezeti vonalfényként.

Fluoreszkáló plexi: mindig felhívják magukra a figyelmet fluoreszkáló adalékuknak köszönhetően. Élük világít, ami plusz fényforrással fokozható.

Élvilágító, prizmás plexi: Elegáns, általában kirakatokban használt reklámeszköz. Exkluzivitást biztosító megjelenítése egy logónak, emblémának vagy szlogennek. A fejprofilban elhelyezett (neon vagy led) világításból az élén polírozott plexiben a plexi síkjával párhuzamosan haladó fényt a felületbe gravírozott minta megtöri és az élvilágítós plexit szemlélő számára attraktívan világító kontúrok jelennek meg. Az ily módon irányított fény a kontúrok által határolt területeket is megvilágítja valamelyest, így az ott lévő színes felületek is visszaverik a fényt vagyis “világítanak”. Megfelelő elhelyezése esetén az este a kirakatot szemlélőben azt a képzetet kelti, mintha a világító kontúrral rendelkező forma minden rögzítés nélkül “lebegne” a térben.

Plexi zajvédő falak: rendszerint nagy forgalmú út, hidak, vasút, benzinkút mellé telepítik zajvédelemre. Hangvisszaverő, ütésálló, víztiszta vagy színes kivitelben is elérhető.

Plexi tömbök: tiszta, torzításmentes kilátás, autentikus színek. Különösen magas anyagerőssége és törésállósága. Nagyon jó megmunkálási tulajdonságokkal rendelkezik.

Keressen minket és válaszolunk kérdésére!

↓