Polisztirol lemezek

polisztirolA polisztirol az egyik legrégebbi műanyag a világon, de még mindig széles körben használatos, mert olcsó és kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.A polisztirol lemezek két fő fajtáját különböztetjük meg: a sima polisztirol lemezt (siko) és a HIPS lemezt, mely ütésálló polisztirol.
Egyre fontosabb alapanyagok az ipari formatervezők és belsőépítészek számára. A könnyű megmunkálhatóság egyik legvonzóbb tulajdonságuk. Felülete rendkívül sima, jól szitázható vagy síkágyas digitális nyomtatóval nyomtatható, plotterezhető. Az erős lemezanyag határozott élek kialakítását teszi lehetővé.
Rendkívül jól vákumformázható. Mivel nem UV-stabil, elsősorban beltéri felhasználásokhoz ajánljuk, de 1-3 évet kültéren is kibír.

Polisztirol lemez:

A hő hatására (pl. forró levegő befúvás) formálható polisztirol (siko) lemezeket leginkább épületek hőszigetelésére használják. A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket,
komfortos, gazdaságosan működtethető épületeket kapunk.

Ezen kívül számtalan felhasználási módja ismert pl:

  • csomagolóanyagként
  • display-ként
  • beltéri reklámok alapanyagaként
  • álmennyezetként
  • apróra golyókra morzsolva pl. babzsák fotelek töltete is készülhet belőle.

Fehér és színes kivitelben, egyedi méretre gyártása is megoldható.

HIPS lemez:

A HIPS lemezek növelt ütésálló képességű polisztirol lemezek. Olcsó ára mellett kiválóan alkalmas igénytelenebb reklámipari felhasználásra (víztiszta színben jó optikai tulajdonságai vannak, de kapható színes HIPS lemez is), térelválasztásra, fürdő/zuhanykabin falakként. A HIPS lemezek kiválóan vákuum formázhatóak.

Keressen minket és válaszolunk kérdésére!

↓