A polikarbonát használata nem olyan régen terjedt el, viszont annál gyorsabban, mivel általa egy jó fényáteresztő képességgel rendelkező, könnyű tetőszerkezet jön létre, ami mégis nagyon erős. Amellett, hogy strapabíróbb, mint az üveg, a pénztárcánkat is jobban kíméli. Kiemelkedően jó hőállósággal rendelkezik: -40°C - 130°C között használható.

A polikarbonát üregkamrás (cellás, többfalú) és tömör változatban elérhető.

 

Üregkamrás polikarbonát:

Az üregkamrás polikarbonát legfőbb felhasználási területe az építőipar. Főként előtető, terasztető, télikertgépkocsibeálló vagy medencefedés készül belőle lakossági felhasználásban. Ami a közületi- vagy ipari felhasználást illeti, még szerteágazóbb felhasználási módok sorolhatók fel: buszvárók, kerékpártárolók, térelválasztók, tetőbevilágítók, kopolit üveg kiváltások, mezőgazdasági- és ipari épületek oldalfalai vagy tetői, stadion tetőhéjalások, autómosók oldalfalai, "Üvegházak" készülnek belőle.

 

Nagy előnye, hogy nagyon költséghatékony tud lenni óriási épületek felülvilágításához, amire azelőtt csak az üveg volt alternatíva. A polikarbonát tető tehát egy nagyon kifizetődő választás mind ipari, mind lakossági felhasználás céljából.

Az üregkamrás polikarbonátok elérhetőek színezett és víztiszta változatokban, több vastagságban és paneles rendszerben is. Elérhető 1 és 2 oldali UV védelemmel.

Hőátbocsátási tényező: 40 mm vastag lemez esetén 1.0 W/m2 K

 

Tömör polikarbonát:

A tömör polikarbonát szintén nagyon jól helyettesíti az üveget: könnyebb, sokkal jobb az ütésállósága (gyakorlatilag törhetetlen), ráadásul hajlítható és hőformázható. Az iparban gyakran használják gyártósorok mellett védőburkolatként, robotok körüli cellákhoz, betekintő ablakokhoz. A lakosság főként teraszfedéshez, előtetőhöz, erkély korláthoz, illetve egyéb üvegezési feladat kiváltására használja.

A tömör polikarbonát első sorban víztiszta változatban kapható, de elérhető belőle színezett változat is, valamint kapható karcállósított és ESD védett változatban is.