Kérdése van?

A hosszú évek során, amit eltöltöttünk a műanyagiparban, nagyon sok kérdést kaptunk már ügyfeleinktől. Összeszedtük ezek közül a leggyakrabban elhangzó kérdéseket és meg is válaszoltuk, hogy ezzel is segítsük Önt. Ha mégsem talál itt választ kérdéseire, keressen bennünket bizalommal az elérhetőségeinken.

Ez függ a lemez struktúrájától és vastagságától. Kültéri felhasználásra 10 mm-es vastagságtól javasoljuk az üregkamrás polikarbonátok felhasználását. A 2 falú lemezeket minimum 70 cm-ként, az X-struktúrás és a 10 mm-től vastagabb lemezeket minimum 105 cm-ként javasolt alátámasztani, legalább 50 mm széles szarufákkal vagy zártszelvényekkel (25 mm-es lemeztől min. 60 mm-es, mivel azoknál a lemezeknél szélesebbek a cellaközök)
Kb. 10 cm-rel lóghat túl minden irányban.
A SAN lemezt nem javasoljuk tetőkhöz, mivel sem a szélszívásnak, sem a jégverésnek nem tud ellenállni.
Igen, 10 év korlátozott garancia vonatkozik a polikarbonát lemezekre, jellemzően normál méretű jégverésre és elszíneződésre. Az adott polikarbonát lemezhez kapcsolódó specifikus garanciális leírást kérje értékesítőinktől.
Nem mindegy, a celláknak minden esetben a lejtés irányába kell futniuk. Ennek az az oka, hogy a cellák között pára képződik, mely kondenzvízzé alakulhat, amit a gravitáció a lejtés irányába tud elvezetni. Emiatt is szükséges az alsó cellavégeket páraáteresztő szalaggal zárni.
Ilyen esetekben megnő a kockázata annak, hogy a kivitelezés nem lesz megfelelő és olyan hibákhoz vezethet (lehet, hogy csak évek múltával), amelyek nem garanciális hibák és a lemez idő előtti elöregedéséhez vezetnek. Ezek a hibákból eredő eredmények leggyakrabban a bealgásodó cellák, elsárgult és bemattult felület, amit esetlegesen még a jég is összetört.
Az üregkamrás polikarbonátokat 2100 mm széles táblákban gyártják, de bizonyos lemeztípusokat 1250 mm-es és 1050 mm-es szélességben is értékesítünk (lásd. árlistánkban).
Kisebb előtetőkhöz (ajtó fölötti, hajlított előtető) elegendő lehet a 6 mm vastag üregkamrás polikarbonát lemez is, de inkább 10 mm-es vastagságtól javasoljuk.
Igen, termékeinket kifejezetten a hosszú és széles anyagok szállítására tervezett, korszerű kisteherautóinkkal tudjuk kiszállítani.
Igen, alvállalkozóink végzik el a felmérést és a kivitelezést. Referenciáink közt sok képet talál munkáikról.
A leggyakrabban keresett termékekből az ország talán legnagyobb raktárkészletét tartjuk.
Erre a célra a legjobb megoldás a Cool (hőtükrös) változat, mely halványzöld színű, kellő fényt biztosít, de a felmelegedést okozó infravörös sugarak jelentős részét képes visszaverni, ezáltal a víztiszta lemezekhez képest kb. 30-40 %-kal jobb hőérzetet biztosít.
Magánszemélyeket is kiszolgálunk, így a lakosságot is örömmel látjuk ügyfélszolgálatunkon vagy az elektronikus csatornáinkon.
Az üvegtől valóban jóval könnyebb (kevesebb, mint a fele a súlya), de mivel rugalmas anyag (ennek köszönheti azt is, hogy nem töri össze a jég) így van egy természetes nyúlása. Azért van szükség a viszonylag sűrűnek érezhető alátámasztásokra, hogy elkerüljük a lemezek önsúlyából és rugalmasságából adódó „behasasodást”.
Igen, mindenképpen szükséges minimum 5°-os, azaz kb. 9%-os lejtést adni (ez méterenként 9 cm esés), hogy a külső csapadékelvezetés és üregkamrás lemezek esetén a cellák közti kondenzvíz elvezetés megtörténhessen. Ellenkező esetben megnőhet a beázás esélye és a cellák belsejében pangó folyadék algásodáshoz, esetleg a cellák szétfagyásához vezethet.
Igen, ez az egyik legnagyobb előnye az üveggel szemben, hogy előzetes megmunkálás nélkül is könnyedén felszerelhető íves felületre.