Pt Plasztik
Milyen sűrűn kell alátámasztani a polikarbonát lemezeket? A polikarbonát lemezek súlya az üveghez vagy a cseréphez képest jóval kisebb, tehát nem kell annyira robusztus szerkezet hozzá.

Amire érdemes figyelni, az a szarufák vagy zártszelvények vastagsága és az egymástól való távolsága. Utobbinál a tengelytávot kell figyelembe venni, azaz az alátámasztások közepétől a másik alátámasztás közepéig mért távot.


Tehát egyik fontos szempont, hogy az alátámasztások (szarufák vagy tártszelvények) vastagsága (szélessége, tehát amire felfekszik a polikarbonát) minimum 50 mm legyen. Ettől keskenyebb alátámasztás csak akkor lehet megfelelő, ha nem lejtésirányba futnak az alátámasztások, hanem keresztbe. De miért is van szükség az 50 mm-re? Azért, mert a műanyagok hőtágulása viszonylag nagy. Ha nem elég széles az alátámasztás, akkor hidegebb tél esetén, amikor mélyen 0°C alatt van a hőmérséklet, a polikarbonát lemez összehúzódik. Ha ezután még kap a lemez egy nagyobb hóterhelést, könnyebben kicsúszhat a leszorító profilból és beeshet az alátámasztások közé.

A polikarbonát tehát nem igényel robusztus szerkezetett, de a lemezek találkozásánál mindenképpen fontos, hogy minimum 50 mm széles legyen. Ha 75x150 mm-es szarufát választunk, az még gyalulás után is bőven elég lesz.Nincs még kivitelezője?
Kérjen ajánlatot, kollégáink keresni fogják a részletek miatt.

Írja meg nekünk elképzeléseit, megoldandó problémáját, és mi igyekszünk 1 munkanapon belül felvenni Önnel a kapcsolatot.

Név:*
Email cím:*
Telefonszám:*
Település
Elképzelés:
KÜLDÉS