P&T Plasztik Kft
A polikarbonát széles hőtartományban használható (-40°C - +130°C-ig). Ennek ellenére a beépítéskor nem mindegy milyen időjárás van.

Ha fagypont alatt van a hőmérséklet, az megnehezíti a kivitelezést, hiszen ilyenkor a műanyag és a gumi segédanyagok is ridegebbek. Az anyagok ilyenkor összehúzódnak, zsugorodnak, amit a hőtágulási együttható figyelembe vételével együtt kell ezután beépíteni. Egy -5°C-ban beépített polikarbonát a nyári 35-40°C-ban nagyobb hőtartomány alatt tágul (éppen ezért többet is), mint egy 25 °C-ban szerelt tető. Ugyanez visszafelé is igaz: a kánikulában szerelt polikarbonát télen a mínuszokban többet zsugorodik a felszereléskori állapotához képest, mint egy 10°C-ban szerelt tása. Ennek az az oka, hogy más a bázis, más a kiindulási tényező. Egyik esetben 40-50 °C lehet a két tartomány közti különbség, míg a második esetben ez csak 15-20°C (negatív tartományban).

A szerelési segédanyagok, kellékek esetében célszerű a beépítésig fűtött helyen tárolni, így pl. a tömítő gumi nem lesz annyira merev beépítéskor.


A csapadékot kerülni kell a beépítés idején, nehogy víz jusson a cellákba, illetve a páraáteresztő és párazáró szalag sem tud kellően feltapadni a nedves felületre.

Nincs még kivitelezője?
Kérjen ajánlatot, kollégáink keresni fogják a részletek miatt.

Írja meg nekünk elképzeléseit, megoldandó problémáját, és mi igyekszünk 1 munkanapon belül felvenni Önnel a kapcsolatot.

Név:*
Email cím:*
Telefonszám:*
Település
Elképzelés:
KÜLDÉS