Pt Plasztik

Hidegen is hajlítható "üveg" - így is hívhatnánk a polikarbonátot

Gyakran kapjuk meg azt a kérdést, hogy lehet-e hajlítani a polikarbonátot?
Mivel a polikarbonát egy rendkívül rugalmas műanyag, gyakorlatilag törhetetlen, így hevítés nélkül is könnyen hajlítható. Az üregkamrás polikarbonátnálfigyelembe kell venni a kamrák irányát is: ezeket a többfalú lemezeket a cellák futására merőlegesen szabad hajlítani. A legkisebb rádiusz, amire hajlíthatjuk, az alábbi képlettel számítható: Min. rádiusz= lemez vastagsága (mm) x 175 (az eredmény mm-ben értendő). Tehát a 10 mm vastag üregkamrás polikarbonát lemezek minimális hajlítási sugara 1750 mm. Ugyan fizikailag ettől kisebb sugarú ívre is meg lehet hajlítani a lemezt, ez nem javasolt, ugyanis ettől kisebb ívre hajlítva a polikarbonát lemez UV-rétege megrepedezhet, ami az anyagban a nap hatására káros folyamatokat indíthat el.


A hajlított polikarbonátoknál figyelni kell arra, hogy a cellavégeket mivel zárhatjuk le helyesen.
Olyan hajlított fedéseknél, ahol a fenti indulópont az ív legmagasabb pontja, ugyanúgy kell szalagozni, mint a normál féltetőket (felülre párazáró, alulra páraáteresztő szalag).

Íves fedés üregkamrás polikarbonáttal 1

Ha a lemez cellavégei alacsonyabban vannak, mint a fedés legmagasabb pontja, akkor mindkét oldalon páraáteresztő szalag kerüljön a cellavégekre.

Íves fedés üregkamrás polikarbonáttal 2


Tömör polikarbonátok esetében is használható a vastagság x 175 képlet, tehát egy 6 mm vastag tömör polikarbonát legkisebb hajlítási sugara 1050 mm.

Ívelt tömör polikarbonát fedés


Kérjen ajánlatot anyagra, akár kivitelezéssel!

Írja meg nekünk elképzeléseit, megoldandó problémáját, és mi igyekszünk 1 munkanapon belül felvenni Önnel a kapcsolatot.

Név:*
Email cím:*
Telefonszám:*
Település
Elképzelés:
KÜLDÉS